Svečano otvorena dionica Istarskog ipsilona od Cerovlja do Lupoglava

Premijer Andrej Plenković simbolično je otvorio dionicu Istarskog ipsilona Cerovlje - Lupoglav

Vijesti

Premijer Andrej Plenković simbolično je otvorio dionicu Istarskog ipsilona Cerovlje - Lupoglav. 

Premijer Andrej Plenković simbolično je otvorio dionicu Istarskog ipsilona Cerovlje - Lupoglav. 

"Zadovoljstvo je što se kompletira veliki projekt za Istru i turizam. Predivan osjećaj", rekao je Plenković u izjavi novinarima nakon svečanosti, dodajući kako vjeruje da će do kraja mandata završiti i drugu cijev tunela Učka. "Ovo će imati izrazito pozitivne učinke na gospodarstvo", rekao je premijer, javlja Dnevnik.

Prije svečanosti Plenković se susreo s Damirom Kajinom, gradonačelnikom Buzeta. Kajin ga je tom prilikom propisno nahvalio, što je iznenadilo i samog premijera. "Suradnja s Vladom je fantastična, nemam riječi pohvala kojima bih se mogao izraziti. Doista zahvaljujem premijeru", rekao je Kajin na konferenciji za novinare. Dodao je da su otvorili dobru priču s Cimosom, ali i da idu u cestovnoj infrastrukturi, javio je Dnevnik.

Premijeru je Kajin poručio da bude još rigorozniji što se tiče epidemioloških mjera. "Moramo sačuvati sezonu. Buzetsko gospodarstvo putem COVID mjera povuklo je više od četiri milijuna eura, to je ogroman novac i netko se morao izboriti da se u ovim uvjetima može izaći u susret našim gospodarstvenicima", rekao je Kajin. "Damir je to premijerski kazao, sve se slažem", našalio se Plenković pred novinarima. "Puno si nas nahvalio, ovo nije uobičajeno. Čak nas ni oni naši tako ne hvale", rekao je Plenković, javlja Dnevnik gdje pogledajte video prilog.

Kalendar

Komentari