Pazinjanke i Pazinjani odlučuju o raspodjeli 390 tisuća kuna

Pazin (Foto: Roberto Matković)

Vijesti

Grad Pazin započinje s provedbom novog, osmog po redu ciklusa projekta „Pazi(n) proračun!“.

Grad Pazin započinje s provedbom novog, osmog po redu ciklusa projekta „Pazi(n) proračun!“.

Ovim projektom Grad Pazin nastoji potaknuti građane i građanke da se aktivnije uključe u proces donošenja gradskog proračuna za 2022. godinu, kako bi se ograničena proračunska sredstva što pravednije raspodijelila, u skladu s potrebama građana.

Pozivaju se svi građani i građanke grada Pazina da do 15. kolovoza 2021. godine osobno, e-mailom ili poštom dostave Gradu Pazinu prijedloge malih komunalnih akcija za koje smatraju da ih je potrebno provesti na području njihovog mjesnog odbora u 2022. godini.

Nakon isteka roka za dostavu prijedloga, pri čemu svaki građanin ima pravo uputiti najviše dva prijedloga, gradske će službe analizirati svaki pristigli prijedlog (mogućnost provedbe, potrebna financijska sredstva i sl.). Gradski službenici predstavit će analizu pristiglih prijedloga tijekom javnih rasprava koje će se na jesen održavati u svim mjesnim odborima iz kojih su pristigli prijedlozi, u skladu s epidemiološkim mjerama. Nakon prezentacije i argumentacije, prisutni građani i građanke glasanjem će odlučiti koje će komunalne akcije biti uvrštene u prijedlog Proračuna za 2022. godinu.

Građani i građanke će tako na javnim raspravama direktno glasati o načinu utroška ukupno 390.000 kuna, od čega je za manje mjesne odbore predviđeno po 30.000 kn, a za veće mjesne odbore Stari Pazin 40.000 kn i Pazin 50.000 kn.

Kako se uključiti?

  1. Preuzmite obrazac „Prijedlog male komunalne akcije“ s web stranice www.pazin.hr ili u gradskoj upravi Grada Pazina;
  2. Ispunite obrazac i dostavite ga do 15. kolovoza 2021. godine:

e-mailom na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; poštom ili osobno na: Grad Pazin, Družbe Sv. Ćirila i Metoda 10, 52000 Pazin, s naznakom „Pazi(n) proračun“.

Što je mala komunalna akcija?

Gradnja, uređivanje i održavanje manjih objekata kojima se poboljšava komunalni standard na području mjesnog odbora, a koji nisu obuhvaćeni drugim programom, npr. manji dijelovi mjesne mreže za priključke; zelene površine; parkovi i dječja igrališta; putovi; sporedne ceste i nogostupi; kulturni, sportski i drugi javni objekti i sl.

Pazi(n) Proračun! je projekt od kojeg višestruke koristi ostvaruju Grad Pazin i građani i građanke grada Pazina između ostaloga i zbog toga što pridonosi unapređenju međusobnih odnosa. Građani i građanke se informiraju i uključuju u donošenje odluka o raspodjeli ograničenih sredstava te im se na ovaj način daje prilika da odrede prioritete ulaganja u svom mjesnom odboru. Sve informacije o projektu dostupne su na web stranici www.pazin.hr, te Facebook stranici Grada Pazina.

Kalendar

Komentari