Općina Motovun je za projekt “Revitalizacija starogradske jezgre Motovuna” osvojila međunarodnu kulturno turističku nagradu “Plautilla”

Vijesti

Općina Motovun je za projekt “Revitalizacija starogradske jezgre Motovuna” osvojila međunarodnu kulturno turističku nagradu “Plautilla”, koja se dodjeljuje u okviru Međunarodnog kongresa povijesnih gradova u Solinu, za kvalitetu i inovativnost u upravljanju povijesnim gradovima, u domeni interpretacije i zaštite kulturne baštine te promidžbe i distribucije kulturno turističkih proizvoda.

Napišite komentar (0 Komentara)

Projekt informatizacije upisa u Vrtiće se ove godine provodi prvi puta i jedinstven je na području cijele Republike Hrvatske.

Vijesti

Zahtjev za upis djece roditelji/ skrbnici (u daljnjem tekstu: roditelji) podnose putem aplikacije e-Upisa u vremenu od 25. svibnja 2021. do 3. lipnja 2021. g. na način  objavljen u Oglasu za upis, a sukladno Projektu „Informatizacija procesa i uspostave cjelovite elektroničke usluge upisa u odgojne i obrazovne ustanove“, nositelja projekta Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva te Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Napišite komentar (0 Komentara)

Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile u Pazinu iduće školske godine ( 2021./2022.) započinje s programom prirodoslovno-matematičke gimnazije

Vijesti

Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile u Pazinu iduće školske godine (2021./2022.) započinje s  programom prirodoslovno-matematičke gimnazije. Uoči upisa u srednje škole poziva sve zainteresirane učenike i učenice 8. razrada da se informiraju o mogućnosti upisivanja u program prirodoslovno-matematičke gimnazije u GSŠJD-u.

Napišite komentar (0 Komentara)

Izradom Studije izvodljivosti aglomeracije PAZIN (Središnja Istra) će se dobiti jedinstveni dokument i sveobuhvatno optimalno rješenje sustava vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda i obrade mulja

Vijesti

Grad Pazin u suradnji sa okolnim općinama nastavlja s razvojem Master plana vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja u okviru preliminarno prihvatljivog tehničkog obuhvata Studije izvodljivosti  budućeg europskog projekta poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture proširenja, rekonstrukcije i izgradnje sustava vodoopskrbe, javne odvodnje te pročišćavanja na području aglomeracije EU PAZIN (Središnja Istra) koja uključuje administrativno područje JLS-e: Grad Pazin i Općine: Cerovlje, Gračišće, Lupoglav, Motovun, Sv. Petar u Šumi, Karojba, Tinjan i Žminj; te pripadno uslužno područje vodno-komunalnih operatera IVU-e: Istarski vodovod d.o.o. Buzet, Usluga odvodnja d.o.o. Pazin i Istarski vodozaštitni sustav d.o.o. Buzet.

Napišite komentar (0 Komentara)

Učenici pazinske Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile tijekom ove školske godine nastupili su na mnogim natjecanjima i postigli zavidne uspjehe

Vijesti

Unatoč svim teškoćama povezanim uz organizacije nastave, čestim promjenama rasporeda i modela nastave, učenici pazinske Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile tijekom ove školske godine nastupili su na mnogim natjecanjima i postigli zavidne uspjehe.

Napišite komentar (0 Komentara)

Biciklijada je namijenjena vozačima e-mtb i mtb bicikla

Vijesti

Tijekom svibnja i lipnja – točnije 15. i 29. svibnja te 06. i 12. lipnja 2021. s početkom u 9 sati, TZ središnje Istre organizirat će novi program „Central Istria free e-mtb tour“ - besplatne poludnevne vožnje biciklom u pratnji vodiča.

Napišite komentar (0 Komentara)

Foto: Ilustracija

Vijesti

Obzirom na sve veći broj dobivenih doza otvara se cjepni punkt u Spomen domu.

Napišite komentar (0 Komentara)

Vizualizacija dvorane u Gračišću

Vijesti

Gračišće bi u dogledno vrijeme trebalo dobiti sportsku dvoranu, a gradit će se u Klenju, nasuprot novog dječjeg vrtića.

Napišite komentar (0 Komentara)

Jure Brajuha

Vijesti

Prije nekoliko dana obradovala nas je vijest da je Vanesa Brajuha  iz Runkovci (Općine Cerovlje) osvojila 3. mjesto na svjetskom natjecanju "Accordion Star International 2021." održanom u Sjedinjenim Državama.

Napišite komentar (0 Komentara)

Foto: Ilustracija

Vijesti

Napišite komentar (0 Komentara)

Kalendar

Komentari