Sloković: Pazinskom Možemo! važniji ego od stabilnosti grada

Karmen Gašparini i Davor Sloković

Politika

Na konferenciji za medije održanoj 19. srpnja u Pazinu, predsjednik IDS-a Pazin Davor Sloković osvrnuo se na problem oko konstituiranja Gradskog vijeća Grada Pazina.

Na konferenciji za medije održanoj 19. srpnja u Pazinu, predsjednik IDS-a Pazin Davor Sloković osvrnuo se na problem oko konstituiranja Gradskog vijeća Grada Pazina.

Dogovor o predsjedniku/predsjednici Vijeća nije postignut niti nakon današnjeg sastanka predstavnika svih izabranih opcija.

Pazinski ogranak stranke 'Možemo!' odbio je još jedan prijedlog u nizu od strane pazinskog IDS-a, koji je, podsjetimo, ponudio rotirajuću podjelu funkcije za predsjednika Gradskog Vijeća, na način da bi IDS-ov kandidat za predsjednika Gradskog Vijeća Marko Breščić i kandidatkinja platforme 'Možemo!' Tanja Grubiša, imali rotirajuću podjelu funkcije predsjednika/predsjednice gradskog vijeća na pola u narednih četri godine.

Prije toga, predložili su za predsjednika vijećnika koji to ne želi, da bi potom istaknuli kandidaturu vlastitog partnera.

- Ukoliko predstavnici stranke „Možemo!“ žele nove izbore jer im ne odgovaraju rezultati izbora u svibnju, neka to i jasno kažu. Od opcije koja mantra o transparentnosti i 'novim vrijednostima' u politici očekujem da se tako i ponaša, a ne da vodi prozirne političke igrice, kazao je Sloković.

- Pozivam ih da preuzmu odgovornost i kažu da će zbog vlastitog stava da ne žele, ili bolje reći ne smiju, surađivati s nama u Vijeću, građani morati ponovno na izbore. Zbog takvog stava potrošit će se ne baš mala sredstva, a da ne govorimo da će Vijeće kao predstavničko tijelo početi s radom tek za nekoliko mjeseci. Ako je to njihova odluka, neka im bude, ali u politici je važno stvari nazvati pravim imenom! Lista platforme Možemo! u Pazinu dobila je tek 4 od ukupnih 13 mandata. Daleko je to od natpolovične većine. Odbijanjem svih mogućih, pa i razumnih kompromisa, pokazuju neviđenu razinu isključivosti, dok odluka da ne smiju niti u Vijeću surađivati s IDS-om ili HDZ-om, jer im je tako centrala naredila, nema ama baš nikakve veze s dosljednošću, već je to stavljanje stranačke interese i rating na prvo mjesto, a nauštrb interesa zajednice.

- Građani su glasali prije manje od dva mjeseca i jasno rekli što žele. Očekuju prije svega odgovornost svih izabranih opcija. Zato pozivam pojedince iz platforme Možemo! da stave vlastiti ego sa strane, kako bismo konačno počeli raditi za dobrobit grada!, zaključio je predsjednik IDS-a Pazin Davor Sloković

Kalendar