Jeromela: Mladi smo i neustrašivi, uz snažnu podršku idemo po pobjedu u Gračišću

Ivan Jeromela

Politika

Ivan Jeromela, nezavisni kandidat za načelnika Gračišća, održao je konferenciju za medije u četvrtak, 27. svibnja 2021. u Katunu Gračaškom zajedno sa svojim timom i novoizabranim vijećnicima u općinsko vijeće Gračišća odakle su zajedno i krenuli u ovu izbornu trku.

Ivan Jeromela, nezavisni kandidat za načelnika Gračišća, održao je konferenciju za medije u četvrtak, 27. svibnja 2021. u Katunu Gračaškom zajedno sa svojim timom i novoizabranim vijećnicima u općinsko vijeće Gračišća odakle su zajedno i krenuli u ovu izbornu trku.

Jeromela je na početku pozdravio okupljene i započeo sa zahvalom svim sumještanima koji su u prvom krugu dali povjerenje njemu i cijeloj listi. „Kao što smo i prije naglašavali, razgovarali smo s mnogim našim sumještanima od kojih smo dobili snažnu potporu i odobravanje za provedbu našega programa, pa k tome i potvrdu da mnogi žele promjenu i zaokret u političkom, gospodarskom, demografskom i svakom smislu u našoj općini“, započeo je Jeromela.

Okupio tim mladih, kompetentnih i radišnih ljudi

„Moram ovdje naglasiti da je naš tim, tim mladih i kompetentnih ljudi, a najbitnije radišnih i poštenih, a sve to uz potporu mnogih naših starijih i iskusnih sumještana od kojih smo mnogo toga naučili i mogli dobiti svojevrstan povijesni pregled odnosa, upravljanja i stanja u općini. Također, okupili smo tim stručnih ljudi koji će, kako čvrsto vjerujemo, u sljedeće 4 godine voditi općinu i koji će omogućiti  da mnoge poslove za koje je ranije bilo potrebno angažirati skupe konzultante, obavimo sami, s obzirom da imamo iskustva na sličnim poslovima i velikim projektima.“

Revizija postojećeg stanja i uspostava mjesnih odbora

Jeromela je potom predstavio svoje prve poteze i planove te najavio detaljnu reviziju stanja u općini jer je to, kako kaže: „Odgovoran potez za odgovorno vođenje općine i da je to fer i korektno prema našim sumještanima s čijim novcima na kraju krajeva općina i upravlja.“ 

Također, među prvim zadacima bit će mu osnivanje mjesnih odbora jer će se na taj način odluke donositi usuglašeno s legitimnim predstavnicima mjesnih odbora pa će tako svi moći odlučivati o smjeru i načinu razvoja općine i svakog pojedinog mjesnog odbora, što dosad nije bila praksa. 

„Što se dugoročnih planova tiče, radit ćemo na turističkoj promidžbi općine, gospodarskom i poljoprivrednom razvoju. Brinut ćemo o našim mladima i mladim obiteljima povećanjem stipendija i naknada za novorođenčad za čije dosadašnje iznose mislimo da su nedostatni i nisu na vrijeme isplaćivani. Također, veliku ćemo pozornost i pomoć usmjeriti našim umirovljenicima i starijim osobama, posebice osobama u opasnosti od socijalnog isključivanja tako što ćemo organizirati akcije pomoći i podijele prigodnih darova za Božić i Uskrs, u blagdanima kada se posebno ističu međuljudska pomoć i društvena empatija“, rekao je Jeromela.

„Naša su obećanja i više nego realna“

„I da! Ova su naša obećanja i viđenje problema općine i više nego realna, a to su naši sumještani i prepoznali u prvom krugu i vjerujem da će svatko tko želi promjenu izaći na izbore i zaokružiti mene za načelnika“, rezolutan je Jeromela i nastavlja:  „Obrazovani smo, pošteni i radišni, s velikom potporom naših iskusnih sumještana i zato smo neustrašivi i ohrabreni podrškom spremni za preuzimanje općine. Naravno da ćemo nastaviti razvijati općinu jer će to biti naš posao, naravno da ćemo nastaviti daljnju izgradnju društvenih domova, poticati gospodarstvo i turizam i sve to na opću korist.“

Problemi i žrtve prostornog planiranja

Kao gorući problem trenutnog upravljanja općinom Jeromela je izdvojio neravnomjernu urbanizaciju i deurbanizaciju zemljišta i kaže kako je i on svjedok mnogih žrtava ove nepromišljene politike i zaključio: „Upravo suprotno tome, radit ćemo na pravednom i opravdanom urbaniziranju zemljišta posebno u svrhu gradnje obiteljskih domova kao prvog i najvažnijeg koraka u osamostaljivanju i osnutku obitelji, ali i poticanje poduzetničkih i gospodarskih aktivnosti.“  

Jeromela je na kraju izrazio zadovoljstvom dosadašnjom kampanjom i odazivom birača u prvom krugu i sve ih pozvao da izađu u nedjelju na izbore i glasuju za promjenu jer ovog puta imaju izbora.

Kalendar