Nezavisna lista Gračišće

Politika

- Na ovaj sam se korak odlučio jer smatram da su zajednici korisne promjene. Okupili smo se i odvažili ovaj korak iz potrebe da unesemo dašak promjena, da neka nova lica doprinesu zajednici, na dobrobit sumještana, poručio je u priopćenju, Ivan Jeromela, nositelj Nezavisne liste Gračišće i kandidat za načelnika Gračišća u priopćenju za medije.

Napišite komentar (0 Komentara)

Kandidat za gradonačelnika Pazina Renato Krulčić, ujedno i nositelj kandidacijske liste za gradsko vijeće koalicije IDS-HSU-HNS, predstavio je 6. svibnja članove kandidacijske liste.

Napišite komentar (0 Komentara)

Za županijsku skupštinu smanjuje se broj vijećnika s 45 na 41

Politika

Za razliku od izbora za županijsku skupštinu 2017. godine kada je za župana točnije za županicu bila predložena Supetarka Monika Udovičić, koja je ujedno bila i nositeljica liste HDZ-a, na ovim izborima nema niti jednog kandidata iz Središnje Istre, koji bi bio kandidat za župana ili nositelj liste za županijsku skupštinu, od čak 11 listi koliko ih je skupilo potrebnih 41 kandidata.

Napišite komentar (0 Komentara)

Franko Baxa

Politika

Franko Baxa, dosadašnji dugogodišnji načelnik Općine Lupoglav može staviti šampanjac na hlađenje. Naime, s obzirom da je jedini kandidat za načelnika Općine Lupoglav drugi put zaredom očito je da će ovu najmanju općinu Središnje Istre nastaviti voditi u daljnjem mandatu.

Napišite komentar (0 Komentara)

Možemo! Pazin prije predaje listi izbornom povjerenstvu (Foto: Facebook Možemo! Pazin)

Politika

U nedjelju 2. 5. predstavljena je kandidacijska lista Možemo! Pazin za Gradsko vijeće Grada Pazina.

Napišite komentar (0 Komentara)

Najmlađi kandidat, 25-godišnji Dalen Bertoša s djevojkom Sarom Sužnjević (foto: Facebook)

Politika

O tome da na mladima svijet ostaje, a da pogotovo u Karojbi govore i kandidati za općinske načelnike u tom mjestu.

Napišite komentar (0 Komentara)

Krulčić je program predstavio na simboličan način, online, putem Facebook live platforme

Politika

Kandidat za gradonačelnika Grada Pazina, Renato Krulčić, predstavio je posljednji od pet poglavlja svog programa pod nazivom „Nove tehnologije za bolju učinkovitost i 100% transparentnost gradske uprave”.

Napišite komentar (0 Komentara)

Motovun

Politika

Lokalni izbori uvijek su drugačija vrsta izbora od svih ostalih - na njima se vidi koliko je svaka sredina specifična. Tako će nakon slanja kandidatura u Motovunu za načelnika Općine sučeliti se dva kandidata, a specifičnost ove sredine je da oba ne dolaze kao kandidate nekih od stranaka, već su oba nezavisna.

Napišite komentar (0 Komentara)

Boris Demark, Danijel Ferić i Jadranka Mrak

Politika

Danijel Ferić, kandidat za župana te Boris Demark, kandidat za gradonačelnika Pazina i njegova zamjenica Jadranka Mrak održali su 30. travnja konferenciju za novinare gdje se govorilo o transparentnom upravljanju javnim novcem i lokalnim referendumima u Istri te o pazinskim razvojnim projektima.

Napišite komentar (0 Komentara)

Ivan Vojsković, Ivan Nino Mijandrušić i Ivan Jeromela

Politika

Neobičan je slučaj da baš svi kandidati za općinskog načelnika imaju isto ime, no to se upravo desilo u Općini Gračišće.

Napišite komentar (1 Komentar)

Kalendar