Pazinjani u borbi sa strijelkom: 'Prsti svrbe od zimske stanke'

Foto: Novi list

Ostalo

Iz Pazina se Novom listu javio Anel Hadžić, pasionirani spinner kojem su na meti standardno strijelke.

Iz Pazina se Novom listu javio Anel Hadžić, pasionirani spinner kojem su na meti standardno strijelke.

Zbog nepovoljnih meteoroloških uvjeta ove je godine sve u ribolovu malo kasnilo pa tako i Anelove strijelke. No na kraju ih je uspješno pronašao. Evo što je Anel o tome ispričao za Novi list.

– Ovogodišnji početak sezone ribolova na strijelke poprilično je kasnio. Izvještaji sa terena od nekolicine pouzdanih prijatelja nisu bili nimalo obećavajući. Također sam i sam bio u izvidnici u 2-3 navrata, no, strijelki nigdje. Ipak, izvidi nisu bili bez veze. Ubrzo sam, bar ja tako mislim, pronašao glavnog krivca u jednom puno većem predatoru – tunama. Naime, tune su zujale u neposrednoj blizini nekih od mojih omiljenih pozicija. Od njene se tutnjave ili sve sakrilo i primirilo, ili jednostavno sve ostale ribe, pa tako ni same strijelke, nisu ni prošle do pozicija od rizika da ne nalete na tune i završe na njenom meniju.

Također ni neprestane kiše, bure, jugo i niske temperature nisu pogodovale izlascima na more. I tako, mic po mic, sami start sezone kasnio je punih mjesec i pol. Tješila me činjenica da nije do mene, nego do niza različitih faktora koji su utjecali na toliko kašnjenje. No, uvijek i oduvijek bilo je da, tko čeka taj i dočeka – priča Anel.

– Tako moj kolega Beli i ja napokon uhvatismo slobodan dan povodom praznika, koji smo naravno iskoristili za bijeg na more. Prognoza gotovo nestvarna – bonaca, sunce, toplo i bez kiše. Ajme divote… Napokon startamo! Prsti svrbe od zimske stanke, tako da radimo brzo i još brže pretražujemo različite terene tako da ih uspješno pronalazimo. Započinje strijelkin standardni ples uz pljus, pljas, puf, paf…

Naravno, nišanske sprave im nisu odmah namještene i rade promašaj za promašajem. No dobro je što su gladne. Slijede praćenja pa odustajanja. Uhhhh, koji nam je??? Zahrđali i mi??? Kad iznenada – Bammmm!!! Aaaaa, nije nam ipak ništa i nismo zahrđali. Lijepi kolobar gdje se trenutak prije nalazio Igorov Stick 160. Zzzzz, pa zzzzzzzzzzz, i kolega Beli započinje borbu sa strijelkom koja se pokazala poprilično raspoloženom i u punoj snazi. No Black Hole u kombinaciji sa Daiwa Fuego ne ostavlja joj previše prostora. Par standardnih skokova u pokušaju otresanja mamca iz ustiju nije joj pomoglo jer je bila perfektno zakačena. Koji minut poslije završava u podmetaču. Vaga pokazuje 3.30 kilograma. Odlično! Super startanje i otvaranje ovogodišnje sezone, rekao je za Novi list.

Kalendar

Komentari