Marširanje na Učku održano i ove godine. Odazvalo se desetak mladih

Odaziv je zbog novih okolnosti organizacije bio slabiji od prošlih godina

Ostalo

Usprkos epidemiološkim mjerama, mladi su Pazinci i ove godine “marširali” na Učku, iako u manjem broju od predviđenog.

Usprkos epidemiološkim mjerama, mladi su Pazinci i ove godine “marširali” na Učku, iako u manjem broju od predviđenog.

Tradicionalni pohod “Marš na Učku” održao se u ponešto izmijenjenom izdanju, od 29. do 30. svibnja ove godine. U subotu, 29.5., mladi rekreativci započeli su svoj marš u Draguću odakle su krenuli u smjeru Boruta, nastavili prema okolnim selima Huma, a kasnije prema Lupoglavu, gdje su nakon kratke pauze nastavili do Bresta pod Učkom. Nakon prospavane noći, nastavili su svoj put prema Poklonu, prateći dijelove Franetove staze, a kasnije land art staze Stražica - Sapaćica koja ih je dovela do planinarskog doma na Poklonu.

Krenuli iz Draguća

Odaziv je zbog novih okolnosti organizacije bio slabiji od prošlih godina. Desetak mladih započelo je Marš, dok su se ostali pridruživali putem. Umjesto u petak iz Pazina, mladi su Pohod započeli u subotu u Draguću.

Iz perspektive organizatora, za buduće pohode nazire se ideja dvodnevnog Marša koji bi zahtijevao bolju fizičku spremnost sudionika, ali i usklađivanje s novijim pravilnicima o organizaciji planinarskih pohoda. Centar za mlade Alarm traži nove entuzijaste koji bi se pridružili usklađivanju tradicije s duhom sadašnjeg vremena.

Kalendar

Komentari