Vanesa Brajuha darovita harmonikašica 3. u svjetskoj konkurenciji (video)

Vanesa Brajuha

Ostalo

Vanesa Brajuha iz Runkovci na Gradinju (Općina Cerovlje) osvojila je 3. mjesto, u kategoriji 6, na svjetskom natjecanju "Accordion Star International 2021." održanom u Sjedinjenim Državama putem video snimaka.

Vanesa Brajuha iz Runkovci na Gradinju (Općina Cerovlje) osvojila je 3. mjesto, u kategoriji 6, na svjetskom natjecanju "Accordion Star International 2021." održanom u Sjedinjenim Državama putem video snimaka.

Na natjecanju, koje je vodio svjetski poznati glazbenik Vyacheslav Semenov Vanesa je izvela 1. stavak Sonate broj 1 Vyacheslava Semenova i „Perpetuum mobile“ 4. stavak Vladimira Zubickog.

Na natjecanju više od 200 solista 

U više kategorija na natjecanju je sudjelovalo više od 200 solista i ansambala iz 31 zemlje, a više od 50 predstavnika iz 26 zemalja sudjelovalo je u radu žirija na čelu s već spomenutim Semenovim. Zbog visoke profesionalnosti i nepristranog rada panela sudaca, sva su mjesta izvođačima dodijeljena u skladu sa razinom izvođenja. Facebook stranica festivala posjećena je, za sada više od 200.000 puta. Prema tomu "Accordion Star International 2021." s pravom se može smatrati jednim od najprestižnijih i najpopularnijih glazbenih natjecanja u svjetskim razmjerima.

Prijavila se na preporuku svog profesora

Vanesa je maturantica Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova u Rijeci, a na natječaj se prijavila na preporuku svog profesora Josipa Nemeta. On joj je pomogao odabrati skladbe, radio je s njom na pripremama izvedbi, ali i pri online prijavi za natjecanje. Program je Vanesa pripremala i konzultirajući se s kolegama koje su se pripremale za isto natjecanje.
­-Preslušavali smo se i savjetovali, kako bi što bolje izveli skladbe koje smo odabrali, kaže Vanesa, dodajući kako je njen kolega Marin Bilić osvojio 6, a Tin Fledrović 12. mjesto u istoj kategoriji.

Želi upisati Muzičku akademiju u Puli

Vanesa, prije nego je upisala srednju glazbenu školu Rijeci, školovala se u pazinskoj Osnovnoj glazbenoj školi kod Rožike Banov Mijandrušić. Nakon Pazina namjeravala je školovanje nastaviti su srednjoj glazbenoj školi u Puli. No, u međuvremenu je sudjelovala na Državnom natjecanju u Daruvaru gdje ju je njen mentor prof. Bartol Buljan upoznao s prof. Nemetom pod čijim je mentorstvom prije nekoliko dana ostvarila fantastičan rezultat na "Accordion Star International 2021." Trenutno se, nadarena harmonikašica Vanesa Brajuha, priprema za maturu, a nakon toga želi upisati Muzičku akademiju u Puli. (Mirjan RIMANIĆ)

Kalendar

Komentari