Održana izborna sjednica Skupštine Turističke zajednice središnje Istre

Vijesti

Sukladno novom Zakonu o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma, koji je stupio na snagu 01. siječnja 2020., pod predsjedanjem gradonačelnika Grada Pazina, Renata Krulčića i uz sudjelovanje direktorice Turističke zajednice središnje Istre Sanje Kantaruti, u srijedu 14. listopada u Pazinu je održana izborna sjednica Skupštine Turističke zajednice središnje Istre.

Na izbornoj sjednici Skupštine izabrani su novi članovi Skupštine, Turističkog vijeća i predstavnik TZSI u Skupštinu Turističke zajednice Istarske županije, u mandatnom razdoblju 2020.-2024.godine.

Budući da je TZ središnje Istre osnovana, kao jedna od prvih u Hrvatskoj, za područje više jedinica lokalne samouprave (Grad Pazin te općine: Cerovlje, Gračišće, Karojba, Lupoglav, Pićan,Sv. Lovreč, Sv. Petar u Šumi i Tinjan), njezin Statut predviđa teritorijalnu zastupljenost članova, odnosno iz svake JLS bira se po jedan najviše rangirani član prema uplatama članarine i 25% turističke pristojbe iz prethodne godine, iz redova djelatnosti povezanih s turizmom.

Također,biraju se i članovi koji pojedinačno sudjeluju s više od 5% u ukupnom prihodu TZSI. Prema navedenim kriterijima, nova skupština TZSI broji 10 predstavnika plus predsjednik. Jedan član ima udio više od 5% u prihodu TZSI-tvrtka Etradex d.o.o. čiji je imenovani predstavnik Marija Miljavac, dok je preostalih 9 članova izabranoprema pripadnosti JLS u sastavu TZSI te prema pripadnosti djelatnostima navedenim u Statutu TZSI (smještaj, djelatnosti pripreme i usluživanje hrane i pića, putničke agencije, zabavni i tematski parkovi, djelatnosti neposredno povezane s turizmom).Preostali
imenovani članovi skupštine su: iz Općine Cerovlje Armando Lušetić (djelatnost pripreme i usluživanja jela i pića), Općine Gračišće Igor Lukež (djelatnost smještaja), Općine Lupoglav Dorina Geml (djelatnost pripreme i usluživanja jela i pića), Općine Karojba Loredana Močibob (djelatnost pripreme i usluživanja jela i pića), Grada Pazin Ivan Milotić (djelatnost putničkih agencija), Općine Sveti Lovreč Marija Dorotić (djelatnost smještaja), Općine Sveti Petar u Šumi Tina Dajčić (djelatnost smještaja), Općine Tinjan Kristina Ivetić Žiković (djelatnost smještaja), Općine Pićan Irena Vretenar (djelatnost smještaja).

Novoizabrana skupština donijela je Poslovnik o radu skupštine te je imenovala članove Turističkog vijeća TZSI, vodeći se odredbom Statuta TZSI da članovi budu iz redova obavljanja ugostiteljske djelatnosti ili pružanja usluga u turizmu, te su jednoglasno izabrani: Ingrid Škrgat (turistička agencija), Davorka Flego (ugostiteljska djelatnost), Irena Zgrablić (djelatnost smještaja), Elena Šestan (turistički vodič, prevoditelj), Romina Brumnić (djelatnost zabavnih parkova), Branko Zgrablić (djelatnost smještaja), Aleana Mijandrušić (djelatnost smještaja) i Martina Hrvatin (djelatnost smještaja).

Kao predstavnik TZ središnje Istre za Skupštinu TZ Istarske županije izabrana je Martina Hrvatin. Predsjednik TZSI Renato Krulčić poželio je novim članovima dobrodošlicu u tijela Zajednice i izrazio uvjerenje u uspješnu suradnju u narednom razdoblju. Direktorica Sanja Kantaruti predstavila je ukratko trenutne aktivnosti istaknuvši da je glavni fokus na razvoj zelenog i održivog turizma koji promovira tradiciju i autentičnost u skladu sa sloganom „središnja Istra izvorna Istra.

Kalendar

Komentari