Udruga Happy end prijavljena za zlostavljanje životinja

Mae Isaksson

Vijesti

„Trebao je ovo biti lijep dan s posjetom kravici koju spašavamo... Na kraju sam prijepodne provela mjereći svaki centimetar azila s veterinarskom inspektoricom, policijom i komunalnim, provjera svakog psa i ležaja za pse, mačke, golube, galebe, patke, svaka životinja uslikana, svaka kućica“, objavila je između ostalog, Mae Isaksson na Facebook profilu HappyEnd AnimalRescue. Mae je osnivačica Udruge Happy end iz Pazina, koja se bavi zbrinjavanjem napuštenih životinja.

Sudeći prema objavi, udruga je prijavljena za zlostavljanje životinja. „O prijavi nam ne žele ništa reći osim da je sve krenulo od policije, sto tumačim da sam prijavljena za zlostavljanje, jer da je za nemar ili neprikladne uvjete onda bi došao samo komunalni? Ili samo inspekcija“, piše u Facebook objavi.

Policija postupala temeljem saznanja o mogućem zlostavljanju životinja

U odgovoru istarske policije, temeljem postavljenog upita, navedeno je kako je policija 14. rujna, zajedno s veterinarskom inspekcijom i komunalnim redarstvom, obavila nadzor držanja životinja u prostorijama udruge u okolici Pazina. Policija je, navodi se, postupala temeljem saznanja o mogućem zlostavljanju životinja, a provedenim nadzorom nisu utvrđeni elementi protupravnog ponašanja iz nadležnosti policije.

Što se tiče postupanja iz nadležnosti veterinarske inspekcija i komunalnog redarstva, upućujemo Vas da se s upitom obratite Državnom inspektoratu, Područnom ureda Rijeka, Ispostavi Pula te Gradu Pazinu, stoji u odgovoru Odjela za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću Policijske uprave istarske.

 

Kalendar

Komentari