Evo kako se morate ponašati ako sumnjate da vam je gost zaražen koronavirusom

Foto: Ilustracija

Vijesti

Iz Stožera Civilne zaštite Istarske županije uputili su obavijest o postupku kod sumnje na COVID-19 kod gosta u smještajnom objektu. U slučaju sumnje na COVID-19 gost je dužan ostati u smještajnoj jedinici, obavijestiti telefonom o bolesti odgovornu ili ovlaštenu osobu smještajne jedinice. Ukoliko se ne može stupiti u kontakt s odgovornom osobom smještajne jedinice, potrebno je nazvati liječnika na broj telefona Call centra Istarskih domova zdravlja IDZ (tel: +385 953256006)

Odgovorna ili ovlaštena osoba kod sumnje na bolest COVID-19 kod gosta u smještajnom objektu dužna je obavijestiti nadležnog liječnika na broj telefona Call centra Istarskih domova zdravlja IDZ – (tel: +385 953256006), obavijestiti gosta da ostane u smještajnoj jedinici do liječničkog pregleda i dobivanja daljnjih uputa, osigurati gostu zaštitnu masku i papirnate maramice.

Dostava hrane i održavanje higijene prostora

Za vrijeme čekanja rezultata testiranja na COVID-19, odgovorna ili ovaštena osoba dužna je informirati gosta o mogućnosti dostave gotovog jela, bez kontakta, informirati gosta da za vrijeme čekanja rezultata testiranja na COVID-19 sam održava higijenu prostora. Potrebno je također odrediti jednu osobu koja će komunicirati s gostom, ali bez ulaženja u smještajnu jedinicu, uz obavezno nošenje zaštitne maske i zaštitnih rukavica te održavanje fizičke udaljenosti.

Nakon korištenja zaštitne opreme (maske, rukavice) odložiti ih u kantu za otpatke s poklopcem u koju su uložene dvije plastične vrećice za otpad te nakon toga oprati i dezinficirati ruke.

Dekontaminacija prostora

Odgovorna ili ovlaštena osoba dužna je informirati kontakte gosta sa sumnjom na COVID-19 da i oni ostaju u smještajnoj jedinici do saznanja nalaza testiranja.

U slučaju da je test na COVID-19 kod gosta pozitivan o daljnjem postupanju odlučuju nadležni liječnici (mob. +385 95 3256006) i epidemiolog (mob. +385 99 5294455). Nakon odlaska COVID-19 pozitivne osobe iz smještajnog objekta, isti je potrebno dekontaminirati od strane Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije (mob. +385 98 9825684).

Kalendar

Komentari