Domaća tvrtka krenula u borbu protiv pandemije: U Istru stigli roboti za dezinfekciju

Vijesti

Zabrana okupljanja i održavanja bilo kakvih evenata, potpuno je onemogućila rad cijele jedne branše.Jedna od takvih tvrtki, koja se inače bavi organizacijom evenata, je i Vedras d.o.o., no, ta je tvrtka, na čelu s direktorom Danielom Smokovićem, a suočena s teškom situacijom, aktivno krenula u nove poduhvate. 

U jeku trenutne situacije sa Co-vid19, naša je “event” branša potpuno zaustavljena. Zaista teško predviđamo početak velikih okupljanja i zabava kakve priliče ljetu na kakvog smo navikli. Unatoč privremenoj stanci cijele event industrije, mi ne želimo stajati po strani i čekati da se ova pandemija sama od sebe završi, već smo kao što to uvijek činimo, krenuli u nove pothvate i pobjede”, ističe Smoković

Inovativna tehnologija

Ova tvrtka sa sjedištem na Pićanštini, prilagodila se novonastaloj situaciji na način da je preorijentirala svoj poslovanje. Naime, na svojim Facebook stranicama predstavili su uređaj koji će, kažu, pomoći u borbi protiv pandemije i učiniti mogućim da se svi što prije vratimo normalnom životu.

Ova istarska tvrtka, saznajemo od direktora, u suradnji s danskom tvrtkom Blue Ocean Robotics, krenula je u borbu protiv korona virusa inovativnom tehnologijom koja će, naglašavaju, Hrvatskoj omogućiti ubrzani i efikasni povratak normalnom životu.

Deset minuta za sobu od 25 kvadrata

Roboti rade na način da primjerice sobu od 25m2 mogu dezinficirati u roku od desetak minuta. Usluge dezinficiranja namijenjene su za hotele, tvorničke pogone, javna mjesta, škole, fakultete, urede, skladišta, bolnice, ali i sve ostale prostore u kojima zdravstvena sigurnost i higijenski uvjeti moraju biti na prvom mjestu.

 

Kalendar

Komentari