Labinski klub na pazinski pogon: Najbolje boćarice su prosvjetarke Pazinštine

Boćarski klub Labin poznat je po tome što su protekli tjedan njegove članice ponovno osvojile titulu najboljih boćarica u Hrvatskoj

Sport

Boćarski klub Labin poznat je po tome što su protekli tjedan njegove članice ponovno osvojile titulu najboljih boćarica u Hrvatskoj pobijedivši u finalnoj utakmici boćarice iz Čavli. Učinile su to treći put u posljednje četiri godine pokazavši tako da su trenutno najbolji ženski boćarski kolektiv, pa i da odskaču kvalitetom od ostalih kolegica iz ovog dominantnog muškog sporta.

Pazinske učiteljice i administrarivna tajnica

Raritet svakako čini to da četvero njih dolazi iz pazinskih odgojno - obrazovnih institucija, pa se može komotno reći da labinski klub funkcionira na pazinski pogon.

Najbolja od njih, Tanja Grubiša, koja je u paru s Nives Jelovica osvojila naslov europskih prvakinja u paru 2017. godine, učiteljica je razredne na stave u Matičnoj školi u Pazinu. Isti posao radi i Snježana Klanjac, u Područnoj školi Karojbi. A iz ove ustanove dolazi i administrativna tajnica Vesna Tončinić, koja redovito pruža dobre partij. Četvrta u kvartetu je Anika Ujčić, profesorica tjelesne kulture iz Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile.


Ostvarile maksimalnih osam bodova u četiri discipline

U samoj finalnoj utakmici koja je završila rezultatom 16-8, pazinske su boćarice sudjelovale u četiri discipline iz kojih su ostvarile maksimalnih osam bodova. Tanja Grubiša je u preciznom valjanju bila bolja rezultatom 32-19, a ista je igračica u paru klasično s Anikom Ujčić  s 11-7. Da su parovi klasično discipline u kojoj su ove igračice uspješne potvrdila je i Vesna Tončinić s Rijom Vojković rezultatom 11-9. U pojedinačnoj disciplini Snježana Klanjac je donijela dva boda pobjedom 11-10.

Kalendar

Komentari