Elvis Brajković novi je trener seniora Pazinke

Elvis Brajković (Foto: Hns)

Sport

Ovo ime, vrlo znano u svijetu nogometa zasigurno će doprinijeti uzlaznoj putanji pazinskog nogometa, priopćeno je putem facebook objave NK Pazinka Pazin.

Ovo ime, vrlo znano u svijetu nogometa zasigurno će doprinijeti uzlaznoj putanji pazinskog nogometa, priopćeno je putem facebook objave NK Pazinka Pazin.

Elvis Brajković je kao ime znano u širim okvirima, odigrao je za reprezentaciju legendarnu utakmicu 1994. u Palermu gdje je Hrvatska pod vodstvom Tomislava Ivića savladala Italiju s 2:1, 1996. bio je u širem sastavu hrvatske talentirane reprezentacije na Europskom prvenstvu u Engleskoj.

Sveukupno je nastupio 8 puta u vrlo jakoj reprezentativnoj konkurenciji, a zanimljivo je da je kao obrambeni igrač postigao dva gola, od kojih je jedan na utakmici protiv Mađarske (4-1) 1996. godine, gdje se je upisao u strijelce zajedno s drugom pazinskom nogometnom legendom - Igorom Pamićem. Svoju je karijeru započeo u HNK Rijeci, za koju je odigrao 110 utakmica. Ima iskustvo igranja u jednom od najzanimljivijih bundesligaških klubova – popularnim zehcigerima (Muenchen 1860) gdje je proveo dvije sezone.

Od liga „petice“ nastupio je još u Serie – igrajući za Hellas Veronu, a u hrvatskoj prvoligaškoj konkurenciji igrao je za splitske „bile“, kasnije za Pomorac, Šibenik, Pomorac te Primorac Bnm. U međunarodnoj konkurenciji igrao je meksičko prvenstvo u Santosu Laguni i Atlanteu te u izraelskom Hapoel Petah Tikvi.

Trenersku karijeru okrunio je pozivom u nacionalnu reprezentaciju za igrače ispod 17 godina, gdje je jedan od pomoćnika izbornika Tomislava Rukavine. Poslije nogometne karijere tri je sezone obavljao funkciju sportskog direktora u Rijeci, a kao trener radio u riječkom Orijentu 1919, hreljinskom Naprijedu, Lošinju, Primorcu Bnm te kraće vrijeme u labinskom Rudaru.

Brajković je nesumnjivo ogromno pojačanje u Nogometnom klubu Pazinka-Pazin, u kojem gravitira ogroman bazen talentiranih mladih igrača iz cijele središnje Istre. S prvim će treninzima seniori startati za 10-tak dana kako bi spremni dočekali trećeligaške izazove, priopćili su iz Nk Pazinka Pazin.

Kalendar

Komentari