Lana je u vezi s Danielom: 'Nisam tražila ljubav, dogodila se'

Lana Demark i Daniel Zahtila

Ostalo

Lana Demark iz Milotskog Brega osoba je kakva se rijetko sreće. U potpunosti posvećena svom poslu i pozivu. Lana je fizioterapeut, stručnjak terapijskog jahanja, maserka, volonterka i farmerica. Kroz posao i suradnju, između nje i Daniela Zahtile, predsjednika labinske udruge osoba s invaliditetom, inače paraplegičara, rodila se ljubav. S njom razgovaramo i njenim životnim izazovima, koji su, kako nam se čini, ujedno i životna zadovoljstva.

* Recite nam nešto o sebi. Kako ste odabrali zanimanje fizioterapeuta, i to u tako zahtjevnim okolnostima, kao što je rad s osobama s invaliditetom i život na selu, uz istovremenu brigu o životinjama?
Rodom sam iz Pazina gdje sam bila učenica Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile po gimnazijskom programu. Od 6. godine želja mi je bila biti veterinarka, no, nesigurnoj tinejdžerki lako je srušiti snove tako da nikada nisam niti pokušala upisati Veterinarski fakultet, koji bi, vjerujem, bez veće muke završila s obzirom da danas imam diplomu sa Medicinskog fakulteta. Da budem iskrena, kada sam upisala stručni studij fizioterapije nisam previše znala o čemu se tu uopće radi tamo negdje do prakse u KBC-u na lokalitetu Sušak na 2. godini. Ironično, ali prvi pacijent bio mi je dečko koji je nastradao u saobraćajnoj nesreći na motoru.

Cijeli članak možete pronaći ovdje.

Kalendar

Komentari