Pazinjanka Josipa Šiklić vodi novu turističku turu Zagrebom: ‘Bez potresa, prosim lepo’

Josipa Šiklić (Foto: Jutarnji list)

Ostalo

U vrijeme nakon Velikoga potresa već smo dobro znali, koliko su nam važno znanje Bollé i Lenuci dali, i zato, bili vi španciranti veliki ili mali, čujte i počujte: Bez znanja napretka nema, ovaj je grad pomogla obnoviti tadašnja bečka krema, radili su vrijedno svi znalci od graditeljskih zanata, gradonačelnici su tada pazili na naš Zagreb kao najbolji tata, sloga je vladala, svak’ se poduzetan čovjek htio novom tehničkom mudrolijom dokazat, nije mu padalo na pamet praznim obećanjima sugrađanima oči mazat’! Jer, pogledajte, makar i auzvinklan, ovo je i dalje naš grad, kao šarmer s pokojom sijedom i borom, njega je tako lako imati pri srcu rad!”, piše Jutarnji list.

Ovim riječima Josipa Šiklić započinje svoju novu turističku turu Zagrebom pod nazivom ‘Bez potresa, prosim lepo’, inspiriranu nedavnim potresom, koja kreće kroz 14 dana. Tura će biti dar sugrađanima i gostima koji znaju hrvatski. Istrijanka Josipa u Zagreb je doselila prije 18 godina, a danas je jedna od omiljenih turističkih vodiča po metropoli.

Posljednja dva i pol mjeseca i njezin je posao stao, a sad jedva čeka ponovno se vratiti na ulice grada. Lani je bila fenomenalna turistička godina u metropoli i ove se očekivalo isto. “Imala sam goste iz 68 zemalja, od malih privatnih tura do grupa do 50 ljudi”, govori Josipa. Korona je, nažalost, sve zaustavila. (cijeli članak možete pronaći na portalu Jutarnjeg lista)

Kalendar

Komentari