Ljubav u doba korone: Odlučili smo riskirati kaznu od trideset tisuća kuna

Foto: Ilustracija

Ostalo

U nastavku donosimo iskrenu priču čitateljice (podaci poznati redakciji) o ljubavi u doba korona virusa:

'U ovim čudnim vremenima virusa, možemo naći i pokoju pozitivnu stranu ove situacije. Tako su ljudi počeli šetati prirodom, uređivati okućnice, čitati knjige itd. Ima nekolicine onih koji na svu tu situaciju gledaju vedro, kod kuće su sa svojim voljenim ili voljenom, gledaju filmove, druže se, vole se, a ono što moraju odrade iz udobnosti vlastita ljubavna gnijezda.

Nas dvoje se družimo i volimo preko poruka

A onda ima i onih koji su kao ja, odvojeni od svoje voljene polovice. Nas dvoje zajedno gledamo filmove tako da se dopisujemo preko poruka, prepričavamo si što sve danas nismo napravili, a mogli smo. Radimo od kuće, ali svatko od svoje. Nas dvoje, par koji se druži i voli preko poruka.

Umjesto spremanja za izlazak, obukla sam pidžamu

Sam početak je bio lakši nego što sam očekivala, shvaćali smo ozbiljnost situacije i rekli smo: „Mi to možemo, pričati ćemo putem mobitela i kada završi karantena nadoknaditi ćemo sve“.

Umjesto već standardnog subotnjeg spremanja za zajednički izlazak, obukla sam pidžamu, legla u krevet i čekala njegovu poruku. Čak me ni njegovo „volim te, slatko sanjaj“ nije smirilo. Zamišljala sam gdje bi sada bili, što bi radili, koga bi sreli. U tim mislima sam zaspala i o njima razmišljala naredna dva dana.

Kazna od trideset tisuća kuna djelovala mi je sve manja

Glavu su mi i dalje punile informacije o policijskim kontrolama i kazni za kretanje bez propusnice. No, kako su dani odmicali kazna od trideset tisuća kuna za kretanje bez propusnice djelovala mi je sve manja i manja.

„Možda me uhvate, a možda i ne, ako me ne uhvate, onda ćemo sresti i zagrliti“, govorile su mi misli. Nisam mogla isto to tražiti od njega, nisam željela ispasti sebična, ali sam svakim danom bila sve sigurnija da mu želim predložiti taj rizik, samo da dođem do njega.

Platit ću pet kazni samo da te vidim

Čekala sam njegov poziv i umjesto sretnog čula sam zabrinuti glas. „Ne mogu više ovako, moram te vidjeti, fališ mi jako, ako treba platit ću pet kazni samo da te vidim“. Srce mi je poskočilo kao onda kada mi je prvi put rekao da me voli.

Dogovorili smo da ćemo zajedno riskirati: Osjećala sam se kao da se spremam za maturalnu večer

Dogovorili smo se da ćemo zajedno riskirati, naći se na pola puta, na sporednoj cesti gdje nije prometno, to je najsigurnije. Nisam mogla skinuti osmijeh sa lica. Osjećala sam se kao da se spremam za maturalnu večer. Uzimam jaknu i dolazi poruka: „Krećem.“ . „To je to, nema nazad“, govorila sam sama sebi. Rekla sam svojim ukućanima kako izlazim, ljutili su se, ne krivim ih, ali što god da bi rekli ja ne ionako bih bila promijenila svoju odluku. Došla sam na mjesto sastanka, a srce mi već bilo u grlu što me prisjetilo na one prve susrete s njim.

Ne mogu do tebe, policija me ne pušta

Mobitel zazvoni, javim se i čujem: „Ne mogu do tebe, policija me ne pušta, oprosti!“. Mislila sam da će mi se srce raspuknuti. „Halo, me čuješ?“, i dalje je govorio na mobitel. Odgovaram mu: „Čujem te da, nemam ti što opraštati, nisi ti kriv“.

Psovala sam, niz obraze su mi klizile suze, a on me cijelo vrijeme tješio i govorio kako je on uz mene i kad nije blizu.

Vratili smo se svatko svojoj kući, legli svatko u svoj krevet i uključili video poziv. Tješili smo jedan drugog kako će i ovaj virus proći i kako ćemo opet zajedno izaći van.

Svaku večer zajedno dizajniramo po jednu prostoriju u kuće koju još ni nemamo

Odlučila sam ne pratiti statistiku oboljelih od korona virusa, ostavlja mi u glavi bolju sliku stanja zdravstva i mirnije srce da ću ubrzo vidjeti i zagrliti mog voljenog.

Sada svaku večer zajedno dizajniramo po jednu prostoriju kuće koju još ni nemamo, ali imamo osam savršeno osmišljenih prostorija. Eh, i to ti je ljubav u doba korone.'

Nažalost, i ako bude donesena odluka o ukidanju propusnica za općine Pazinštine, ova će ljubav i dalje ostati zabranjena.

Kalendar

Komentari