Istrčali iz neograđenog dvorišta: Maltezeri ugrizli ženu u Foškićima

Dva maltezera istrčala iz neograđenog dvorišta u naselju Foškići

Crna kronika

Nakon što su prošlog tjedna psi bez nadzora ugrizli muškarca i dijete te usmrtili mačku, ovog tjedna istarska policija zabilježila je još dva događaja držanja životinja bez nadzora.

Nakon što su prošlog tjedna psi bez nadzora ugrizli muškarca i dijete te usmrtili mačku, ovog tjedna istarska policija zabilježila je još dva događaja držanja životinja bez nadzora.

Pulska je policija 8. veljače zaprimila dojavu 51-godišnjaka kojeg je oko 13.45 sati, dok je dostavljao poštu, u Mletačkoj ulici u Puli ugrizao za nogu pas maltezer. Budući da je pas bio sam, policijski službenici poduzimaju radnje kako bi se utvrdio vlasnik psa.

Drugi događaj evidentiran je 9. veljače oko 15 sati u naselju Foškići na području Pazina, gdje su dva maltezera istrčala iz neograđenog dvorišta te su ugrizli za obje noge 56-godišnjakinju i lakše je ozlijedili. Policija je 68-godišnjoj vlasnici psa izdala prekršajni nalog radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Policijska uprava istarska je do sada u ovoj godini zabilježila 16 događaja držanja životinja bez nadzora, a uglavnom se radilo o slučajevima držanja pasa bez nadzora pa su tako psi sami napuštali dvorišta i napadali ljude, druge pse, ovce, janjad i kokoši, a zabilježeno je i nekoliko slučajeva gdje su vlasnici šetali pse bez povodca pa su oni nasrtali na druge životinje ili ljude. Većina osoba na koje su psi nasrnuli je lakše ozlijeđena, osim 63-godišnje žene na području Rovinja koja je zadobila teže ozljede te je policija o tom događaju obavijestila nadležno državno odvjetništvo zbog sumnje da su ostvarena obilježja kaznenog djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Kalendar

Komentari